top of page
 Tamamlayıcı sağlık sigortası, kişilerin genel sağlık sigortası kapsamında olmayan sağlık hizmetlerini karşılamak için aldığı

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir, Neden Yaptırmalıyız?

 

Hayatımızda en çok dikkat etmemiz gereken sağlığımızı korumak ve her geçen gün daha iyiye gitmesini sağlamak için çevremizdeki; olumsuz sosyal, ekonomik, biyolojik ve fiziksel etkenleri ortadan kaldırmalıyız.

Bu noktada, sağlığımız adına elimizden gelen her şeyi yapıyor olsak da sağlığımızı güvence altına almamız büyük önem taşımaktadır.

 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, SGK’nın anlaşmalı olduğu ve sigorta şirketinin de Tamamlayıcı Sağlık Sigortası anlaşması yaptığı özel sağlık kurumlarında SGK’nın katılım sağladığı yani SGK’nın ödediği her bir fatura, ödeyeceğiniz fark ücretlerinin sizin yerinize bu poliçe tarafından karşılanmasını sağlar.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında anlaşmasız kurumlardan onay alınamaz ve fatura karşılığı geri ödeme yapılamaz. Mutlaka hastanede SGK ile giriş yapılıp, fark tutarı için sigorta şirketinden onay alınmalıdır.

 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hakkında Bilmeniz Gereken Önemli Noktalar:

 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, özel sağlık sigortası primlerine oranla çok daha düşük primler ile SGK kapsamındaki sağlık hizmetlerinden ayrıcalıklı bir şekilde yararlanmanızı sağlar. Bu sigortadan faydalanabilmek için sigorta poliçesinde belirtilen bekleme sürelerine ve teminat hak edişleri ile ilgili doğru beyan vermek, bir zorunluluktur. Aksi halde, sigorta şirketi poliçeyi iptal etme veya ek prim alma hakkına sahiptir. Ömür Boyu Yenileme Garantisi alan bir sigortalı, bu hakkın alınış tarihi itibariyle sigorta şirketi değişikliği yapmadığı sürece herhangi bir hastalık ile karşılaşılması durumunda muafiyet, ek prim, limit gibi uygulamalarla karşılaşamaz.

 

Kimler Faydalanabilir?

 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasından faydalanabilmenin bir ön koşulu; sigortalının SGK statüsünde GSS hak sahipliği olmasıdır. Bununla birlikte; T.C. vatandaşı olma şartı olmaksızın Türkiye’de ikamet eden ve SGK kapsamındaki 15 gün - 55 yaş arası 1 risk grubu hastalıkları geçirmemiş kişiler, yaş üst sınırı sigorta şirketine göre değişmekle 55 yaş ve üstü bireylerinde sigortalanabildiği sigorta şirketleri de mevcuttur. Sigorta şirketlerine göre çocukların sigortalanma şartları değişmekle beraber ebeveyn olmadan çocukları sigortalayan sigorta şirketleri bulunmaktadır. Birkaç sigorta şirketi ise çocukların ebeveyn olmadan sigortalanmasında yaş sınırı getirmektedir.

 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Teminatları Nelerdir?

 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yatarak ve ayakta yapılan tedaviler ile doğum teminatını kapsar

 

Yatarak Tedaviler

 

Ayakta Tedaviler

 

Doğum Teminatı

 

Özel Sağlık Sigortası ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Arasındaki Fark Nedir?

 

Sağlık sigortası poliçesi satın almak istiyorsunuz ancak “Özel Sağlık Sigortası mı, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası mı?” sorusuna karar veremiyorsanız iki ürün arasındaki farkları bilmenizde fayda var. Öncelikle bu iki ürünün birbirinden farklı olduğunu söyleyebiliriz.

 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nı Özel Sağlık Sigortası’ndan ayıran en temel fark, SGK anlaşmalı ve sigorta şirketinin tamamlayıcı sağlık sigortası anlaşması yaptığı özel hastanelerde geçerli olmasıdır. Anlaşmasız özel hastanelerden onay alınamaz ve fatura karşılığı işlem yapılamaz.

 

Özel sağlık sigortalarında ise özel doktor muayeneleri ve eczanelerde de dahil olmak üzere anlaşmalı kurumlardan onay alınabileceği gibi anlaşmasız kuruluşlardan da fatura karşılığı ödeme iade alınabilir.

 

Tamamlayıcı sağlık sigortalarında anlaşmalı özel hastanelerde zorunlu tuttuğu 15 TL haricinde bir katılım pay ödenmemektedir. Özel sağlık sigortalarında tercihe göre sigortalının poliçede katılım payları bulunmaktadır. 

 

Tamamlayıcı sağlık sigortasından yararlanmak için SGK’lı veya BAĞ-KUR'lu olmanız gerekir.

 

Sigortalının yatarak tedavi giderleri ile ilgili teminat kapsamında değerlendirilmesi için sigorta başlangıç

 

tarihinden itibaren ilk yıl için geçerli olmak şartı ile 90 gün geçmesi gereken süredir.(Bekleme süresi)

DOĞUM PAKETİ:

 

Doğum Paketi teminatı ‘Yatarak Doğum Teminatı’ ve ‘Gebelik Takip Giderleri’ teminatlarından oluşur ve iki teminat birlikte poliçeye eklenebilir.

 

Poliçede, kendisi veya eşi konumunda yer alan 18 -50 yaş arasındaki kadın sigortalılar doğum paketi ek teminatı alabilir.

 

Doğum paketinde bekleme süresi 12 aydır.

 

Bu teminat, ek prim ödenerek poliçe kapsamı altına alınacaktır. Sadece poliçelerinde ayakta tedavi teminatı olan bireysel ‘Sağlığım Tamam’ sağlık sigortası sahibi sigortalılarımız, doğum paketi ek teminatı alabilirler.

 

Bu teminata hak kazanabilmek için, AXA Sigorta bireysel Sağlığım Tamam Sigortası ‘na ‘Doğum paketi’ eklendikten sonra 12 ay sürenin geçmiş olması gerekmektedir. Farklı şirketten transfer olarak şirketimize geçişlerde ve/veya şirketimizde doğum teminatlı bir ‘grup’ sağlık poliçesine sahip sigortalıların doğum bekleme süresi yine AXA Sigorta bireysel Sağlığım Tamam Sigortası ‘na ‘Doğum paketi’ eklendikten sonra 12 ay olarak uygulanacaktır.

Doğum Paketi ek teminatı; yeni iş poliçelerde poliçe düzenlenirken, yenilemelerde yenileme süresi içerisinde poliçeye eklenebilir. Yıl içerisinde Doğum Paketi ek teminatı satın alınamaz.

 

Özel sağlık sigortasından ise SGK’lı olmasanız bile yararlanabilirsiniz. Tamamlayıcı sağlık sigortalarında reçeteler SGK tarafından karşılanmakta olduğu için ilaç teminatı bulunmamaktadır. Özel sağlık sigortaları reçete ile olması kaydıyla ilaç teminatını kapsam içine almaktadır. En önemli fark ise tamamlayıcı sağlık sigortalarında hastane giderlerinizin bir kısmı SGK tarafından karşılanacağı için poliçe primleriniz özel sağlık sigortasına kıyasla oldukça uygun olmaktadır.

Tamamlayıcı sağlık sigortası ile sağlık harcamalarınızı kontrol altına alın ve huzurlu bir yaşamın tadını çıkarın!

bottom of page